top of page

Stöd

Behöver du någon att prata med? Till oss på Kvinno- och tjejjouren Mira kan du vända dig om du är, eller har varit, utsatt för våld av en närstående. Du kan också vända dig till oss om du mår dåligt eller känner dig förvirrad i din relation, men är osäker på exakt vad du varit med om. Till tjejjouren kan du även vända dig med andra typer av frågor, exempelvis om du har det jobbigt i skolan, blivit osams med en kompis eller känner dig stressad och nedstämd. Du som är orolig för en närstående är också välkommen att höra av dig. 

Vi vet att det kan kännas svårt att ta steget att börja prata om det du upplevt, men vi finns här för dig närhelst du är redo.

För att kunna ge dig den bästa hjälpen erbjuder vi stöd i olika former. Stödet är alltid gratis och du har rätt att vara anonym.

Vad räknas som våld?

"Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill."

- Per Isdal (Meningen med våld, 2001)

En våldshandling kan se ut på många olika sätt. Det kan vara ett slag, en knuff, ett kränkande ord, tjatsex, hot om våld, ständig kontroll och övervakning osv. Vad alla dessa våldshandlingar har gemensamt är att de utövas för att kränka, skrämma och kontrollera en annan person. Att utöva våld är ett val och du som blivit utsatt bär aldrig skulden för det som hänt. Vi tror på dig och finns här om du behöver någon att prata med. 

Här kan du läsa mer om stödet och hjälpen vi erbjuder

Kvinnojouren

Hos oss på Kvinnojouren Mira kan du få  samtalsstöd i vår samtalsmottagning eller stöd via telefon och mejl. 

Kontakta oss på telefon 072-5211 711 eller mejla oss på jour(at)jourmira.se om du vill ha råd kring din situation eller boka in ett stödsamtal. För att få en plats på vårt skyddade boende måste du gå genom socialtjänsten i din kommun. 

Tjejjouren

Hos oss på Tjejjouren Mira kan du få stöd i vår samtalsmottagning eller via chatt, mejl och telefon. 

Kontakta oss på telefon 072-546 90 05 eller mejla oss på jour(at)jourmira.se om du vill boka tid för stödsamtal, ställa en fråga eller bara prata av dig. 

Vår chatt är öppen varje fredag mellan kl. 18-20. Du behöver inte boka tid för att prata med oss - klicka här för att ställa dig i kö till chatten så tar vi emot ditt samtal så fort vi kan. 

bottom of page